Veľký test elektrických vozidiel MHC MOBILITY povzbudzuje klientov k e-mobilite

Dokončili sme projekt testovania elektrických vozidiel! Ako jedna z najväčších svetových spoločností na trhu financovania a prenájmu automobilov, či flotilových služieb sme našim obchodným partnerom poskytli možnosť otestovať rôzne modely elektromobilov. Naši Klienti si tak mohli vyskúšať ako tieto vozidlá fungujú v mestskej a prímestskej premávke, ako aj pri preprave.

Klienti spoločnosti MHC MOBILITY testovali počas  šiestich týždňov elektrické vozidlá, ktoré tvoria prakticky celý prierez trhu BEV. Pre mnohých z nich to bolo prvýkrát, čo prišli do kontaktu s novou technológiou, ktorá bude v najbližších rokoch dominovať v automobilovom priemysle. Testovali sme 35 elektromobilov - od základných až po prémiové modely osobných vozidiel, ako aj úžitkové a nákladné vozidlá. Nechýbal ani najnovší model Fordu - Mustang Mach E, nová Tesla Model 3 a Model Y. Na porovnanie boli k dispozícii aj niektoré modely PHEV.

Flotilový trh stimuluje zmenu

Automobilový trh jasne naznačuje, že prechod na elektromobilitu uľahčí firmám starostlivosť o firemné vozidlá, ktoré tvoria viac ako 70 % novo registrovaných vozidiel. 

Názory našich klientov, ktorí sa zúčastnili testu MHC MOBILITY, potvrdzujú, že prechod na e-mobilitu bude skôr či neskôr nevyhnutný. Trhový potenciál je stále obrovský, keďže napriek rýchlemu rastu, predstavuje segment elektrických a plug-in hybridných vozidiel u nás len niekoľko percent trhu, zatiaľ čo v (západnej) Európe je tento podiel takmer nad 10 %. 

„Radi by sme sa poďakovali našim partnerom a klientom za účasť na tomto teste. Vďaka nemu si mnohí naši klienti mohli prvýkrát sadnúť za volant elektromobilu a na vlastnej koži vyskúšať, či takéto riešenie môže v ich firme fungovať. Sme presvedčení, že výsledky prieskumu budú mať pozitívny vplyv na rozvoj našej spolupráce a služieb“ – povedala Katarzyna Mikulska, marketingový špecialista spoločnosti MHC MOBILITY pre Strednú a Východnú Európu. 

100 % účastníkov testu plánuje prejsť na e-mobilitu

Niet pochýb o tom, že e-mobilita je pre miestnych podnikateľov blízkou a reálnou perspektívou. 29 % spoločností, ktoré sa zúčastnili prieskumu, už má vo svojej flotile elektrické vozidlo. Na otázku, či si v najbližších 3 rokoch plánujú prenajať elektrické vozidlo pre svoju spoločnosť/organizáciu, odpovedali všetci respondenti kladne. Znižovanie uhlíkovej stopy je už súčasťou stratégie 71 % spoločností, ktoré sa zúčastnili testu. Zvyšné spoločnosti tvrdia, že sa to stane v blízkej budúcnosti.  

MHC MOBILITY ponúkla svojim klientom nielen jednorazový test elektromobilov, ale poskytla aj možnosť porovnať viacero modelov podľa obchodných potrieb danej spoločnosti. Zástupcovia spoločností zúčastňujúci sa prieskumu hodnotili zážitok z jazdy na elektromobile pozitívne. Najčastejšie uvádzanými výhodami boli mimoriadne tichý chod, dynamika motora a plynulosť jazdy. Pri úžitkových vozidlách bola zdôraznená hospodárna jazda a vysoký komfort. Naši testujúci si pochvaľovali aj výbavu vozidiel a vyzdvihli výhody elektromobilov v mestskej doprave.

Prekážky a stimuly pred zmenou

Na kľúčovú otázku: „Čo by Vás povzbudilo k prechodu na elektrické vozidlá vo vašej firemnej flotile?“, respondenti prieskumu zhodne uviedli: zvýšenie dojazdu vozidiel a zlepšenie infraštruktúry nabíjacích staníc. 

Viac ako polovica respondentov testu uviedla ako faktor ovplyvňujúci ďalší rozvoj e-mobility súčasnú dostupnosť alebo nedostatok vládnych programov na podporu rozvoja e-mobility. Je veľká škoda, že slovenská vláda nečerpá viac prostriedkov na tento účel z eurofondov.

E-mobilita neznamená len výmenu automobilu, ale úplne nový prístup k rozvojovej stratégii spoločnosti a postoji k udržateľnosti. Energetická účinnosť spolu s ekonomickými výhodami môže firmám poskytnúť konkurenčnú výhodu v súčasnosti aj v budúcnosti.

Chcete si prenajať auto?

Zavolajte nám
+421 911 044 381

Kontaktujte nás

Newsletter

Prihláste sa na odber a buďte vždy informovaný o aktuálnych ponukách.
Dostávajte najnovšie informácie a špeciálne ponuky týkajúce sa prenájmu vozidiel a služieb.


Táto webová stránka môže používať technológiu cookies predovšetkým na účely zabezpečenia riadneho fungovania, ale tiež na štatistické a reklamné účely. Prijímanie súborov cookie možno odvolať pomocou nastavení prehľadávača. Viac informácií. OK