Operatívny lízing

Dlhodobý prenájom dodávok a nákladných áut – najlepšie riešenie pre firmy

Široká ponuka vozidiel a súčiastok, atraktívne finančné podmienky, úspory a komplexný servis – to sú len niektoré z výhod zmluvného prenájmu vozidiel. Z takéhoto riešenia by mohli najviac ťažiť firmy, pre ktoré hrajú úžitkové vozidlá kľúčovú rolu.

Dlhodobý prenájom vozidiel získava stále viac a viac priaznivcov. Patria medzi nich napríklad distribučné spoločnosti, ktoré očakávajú komplexný servis nielen vo svojom depe, ale i v zahraničí, ale i podniky, ktoré sa chcú vyhnúť investícii do kúpy vozidla. Veľký podiel tvoria aj zákazníci s neštandardnými potrebami, ktorí vyžadujú konzistentnú stratégiu riadenia svojho vozového parku, ako aj špecializované a neprerušované služby.

Pri prenájme vozidla na určitú dobu má zákazník v rámci fixného mesačného poplatku prístup ku všetkým službám spojeným s prevádzkou vozidla. Patria medzi ne pravidelné prehliadky a opravy, poistenie, náhradné vozidlá, asistencia, starostlivosť o pneumatiky či palivové karty. 

MHC Mobility zodpovedá za pravidelný servis  a rýchle opravy. Vďaka tomu si môžu byť zákazníci istí, že dodávky a nákladné autá, ktoré používajú, sú vo výbornom technickom stave. Profesionálne vyškolený technický tím vybavený špecializovanými nástrojmi je vždy pripravený vykonať opravu či údržbu vozidiel všetkých značiek. Mnohé požičovne ponúkajú mechanický servis, opravy karosérií, výmenu letných a zimných pneumatík, kompletnú diagnostiku, servis nakladacích plošín, chladiacich jednotiek a návesov, doplnenie oleja a výmenu filtrov, drobné opravy osvetlenia, kontrolu tlaku v pneumatikách, optimalizáciu hydraulických systémov alebo kontroly na požiadanie.

Pri výbere dlhodobého prenájmu môžu firmy počítať s profesionálnou starostlivosťou a poradenstvom pri výbere vozidla a jeho konštrukcie. Dlhodobý prenájom ponúka výhodné ceny a úsporu nákladov na poistenie a servis vozidiel. Tieto úlohy preberá požičovňa a náklady na všetky funkcie správy vozového parku pokrýva jediný fixný mesačný poplatok.

  • Garancia mobility v podnikaní

Táto otázka je zvlášť dôležitá pre firmy, ktorých podnikanie od dodávkových vozidiel závisí. Dlhodobé využívanie vozového parku taktiež šetrí aj peniaze na odpisoch áut. Ak treba opravy, ktoré súvisia s pravidelnou údržbou vozidla, tie sú zahrnuté v mesačnom poplatku. Ak dôjde k poškodeniu vozidla, napríklad pri dopravnej nehode, MHC Mobility poskytne náhradné vozidlo počas doby opravy, čo zabráni prestojom a zaručí mobilitu.

Úžitkové a nákladné vozidlá prenajaté v rámci služby Full Service Lease navyše pravidelne kontroluje špecializovaný technický inšpektor, ktorý zároveň preveruje opravy vykonané v dielňach. Vďaka tomu si môžu byť zákazníci istí, že mechanici, ktorí spolupracujú s našou spoločnosťou, poskytujú spoľahlivé opravy a služby vysokej kvality.

  • Skutočné finančné výhody

Dlhodobý prenájom auta poskytuje firmám aj množstvo daňových výhod, keďže je právne uznaný ako služba. Celú sumu tak možno účtovať ako náklad. Napríklad v Poľsku sa po zavedení nových daňových predpisov stal prenájom nákladovo efektívnejší ako lízing. Čo sa týka prenájmu, väčšinou nedochádza k nákupu, takže nevznikajú ani žiadny príjmy z predaja či dodatočné daňové zaťaženie. Dlhodobý prenájom navyše zákazníkom umožní nahradiť auto novším modelom omnoho rýchlejšie ako pri lízingu a výmena neovplyvňuje úverové hodnotenie spoločnosti. Jediná faktúra pokrýva všetky výdavky, čím sa znižujú náklady na administratívu.

Aby sme to zhrnuli: výberom dlhodobého prenájmu získavajú zákazníci prístup k novým, dobre vybaveným a funkčným vozidlám. Môžu si vybrať zo širokej ponuky, od vozidiel na mikromobilitu, cez osobné autá a dodávky až po nákladné autá, 44t ťahače a prívesy, vrátane prémiových modelov. Tento obchodný model umožní zákazníkom vybrať si vozidlo prispôsobené na mieru ich individuálnym potrebám. Klienti tak môžu získať spoľahlivé autá do svojho vozového parku, znížiť náklady a poskytnúť svojim zamestnancom omnoho väčšie pohodlie a ergonómiu práce. MHC Mobility tiež dokáže rozložiť vyššiu obstarávaciu cenu prenájmu do niekoľkých splátok a aj drahšie vozidlá sa tak stanú dostupnejšími. Poplatok sa odvíja od doby prenájmu a odhadovaného použitia auta. Takéto flexibilné podmienky pomáhajú zákazníkom plne kontrolovať ich financie. Vďaka tomu dokážu svoje rozpočty prispôsobiť mesačným platbám uvedeným v zmluve.

Dlhodobý prenájom poskytuje nielen pohodlie a bezpečnosť, ale minimalizuje aj čas potrebný na správu vozového parku spoločnosti. Vďaka tomu sa môžu firmy sústrediť na svoje podnikanie a optimálne využitie svojich vozidiel. Výhody prenájmu sa týkajú daňovej optimalizácie i pohodlia, ako aj flexibility pri prispôsobovaní ponuky a financovania individuálnym potrebám, preferenciám a rozpočtu. Vďaka mesačným splátkam a malému vkladu prenájom len minimálne odčerpáva z rozpočtu spoločnosti, neovplyvňuje finančnú likviditu a nezmrazuje kapitál, ktorý by bolo možné investovať do spoločnosti.




Chcete si prenajať auto?

Zavolajte nám
+421 911 044 381

Kontaktujte nás

Newsletter

Prihláste sa na odber a buďte vždy informovaný o aktuálnych ponukách.
Dostávajte najnovšie informácie a špeciálne ponuky týkajúce sa prenájmu vozidiel a služieb.


Táto webová stránka môže používať technológiu cookies predovšetkým na účely zabezpečenia riadneho fungovania, ale tiež na štatistické a reklamné účely. Prijímanie súborov cookie možno odvolať pomocou nastavení prehľadávača. Viac informácií. OK